Klinički slučaj A

Klinički slučaj A

Pacjent se javio u ordinaciju žaleći se na povlačenje zubnog mesa i osjetljivost na hladno te estetski problem jer su zubi duži nego sto bi trebali biti.

Klinički pregled je ustanovio recesiju zubnog mesa na zubima 3 i 4 u gornjem lijevom kvadrantu.

Tretman: Pacjent je podvrgnut mikrohiruškom estetskom tretmanu. Transplantat s nepca je korišten da koriguje recesiju (povlačenje) zubnog mesa. Postignut je odličan estetski rezultat te je otklonjen simptom osjetljivosti na hladno.

Slike
Related content
Regeneracija/nadogradnja kosti prije ugradnje dentalnog implantata
Dentalni implantati postaju trend u stomatologiji kao zamjena prirodnih zuba. U zadnje vrijeme, smatra se da su dentalni implantati u mnogim slučajevima zlatni standard i puno sofisticiranija opcija od klasičnih protetskih mostova ili parcijalnih proteza.
Pacijenti o nama -  Aida
Koristim priliku da podijelim svoje iskustvo sa liječenjem parodontoze. Prvi simptomi su se počeli javljati povremno u vidu krvarenja desni prilikom korištenja zubnog konca a zatim i prilikom pranja zuba.
Pacijenti o nama -  Mirza
Duže vrijeme sam imao problema sa povlačenjem i upalom desni.Nakon uradjene kiretaže desni izgledaju bolje i znantno su zdravije. Izuzetno sam zadovoljan rezultatom tretmana. Mirza, Sarajevo